Wat is biodanza, voor wie en waarom?

Wat is biodanza?
Biodanza is de dans van het leven. Het is eenvoudig, direct in het moment en vanuit je hart. Biodanza gebruikt muziek, beweging en expressie om onze potenties wakker te maken. Het is een systeem voor menselijke integratie om een gezond en liefdevol leven te leiden. Het is in de jaren 60 ontwikkeld door de Chileense antropoloog en psycholoog RolandoToro Araneda. 

Wat is het doel van Biodanza? 
Het doel van biodanza is om je terug te brengen naar een manier van leven waarin het leven zelf centraal staat. Door je deelname aan biodanza help je actief je eigen leven en dat van anderen positief te veranderen. 

Waarom Biodanza? 
De meeste mensen leven tegenwoordig in de hoogste versnelling. Het zenuwstelsel is chronisch actief op een negatieve manier en krijgt zelden de kans om even bij te komen. Mensen zijn bijna voortdurend boos, vijandig, bezorgd of angstig. Of ze zijn depressief waarbij het zenuwstelsel wordt onderdrukt. Het is duidelijk dat het ongezond is om zo te leven. Op de lange termijn leidt dat tot gezondheidsproblemen of ongelukkige, moeilijke levens. En uiteraard is het dansen ook nog eens heerlijk om te doen. Plezier maken en genieten is vanzelfsprekend belangrijk. 

Wat doet Biodanza?

Biodanza is een effectieve manier om weer in balans te komen. We beginnen een workshop met actieve oefeningen die onze vitaliteit en vreugde stimuleren. In de tweede helft worden de oefeningen rustiger zodat we ons lichaam kunnen ontspannen en nieuwe energie kunnen opdoen. Tijdens de workshop praten we niet, zodat ons hoofd even rust krijgt en we ons lichaam de kans geven om nieuwe positieve ervaringen op te doen. 

Na een tijdje regelmatige biodanza te hebben gedaan, zul je merken dat je leven op positieve wijze verandert. Je krijgt meer zelfvertrouwen, je voelt je lekkerder in je vel en je bent beter in staat liefdevolle relaties te onderhouden. Biodanza gebruikt beweging, muziek en contact tussen mensen om dit te bereiken. 

Voor wie is Biodanza? 
Biodanza is er voor iedereen die van muziek en dansen houdt, je hoeft niet goed te kunnen dansen. Het gaat niet om pasjes, iedereen kan het. Met biodanza dans je vanuit je innerlijke beweging, ieder beweegt op zijn eigen authentieke manier. Door te bewegen op muziek kom je in contact met je lijf en je hart.